Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


Latvijas politiķu Hameleonu rotaļas
19.12.2014

  Latvijas politisko partiju ielikteņi ir atkal iesēdušies «dievu» krēslos Saeimā un  var beidzot atsākt savu «bosu» interešu lobēšanu un   Latvijas politisko partiju ielikteņi ir atkal iesēdušies «dievu» krēslos Saeimā un  var beidzot atsākt savu «bosu» interešu lobēšanu un aizmirst par priekšvēlēšanu laikā izteiktajiem solījumiem tautai ceļā uz gaišo nākotni. Jautāsiet! Kāpēc tā? Atbilde ir vienkārša. Tāpēc, ka daudzi visu līmeņu Latvijas politiķi un atbildīgās valsts amatpersonas joprojām turpina sekmīgi pildīt «asinsūcēja parazīta» lomu Latvijas tautas kažokā. Tā vietā, lai radikāli mainītu valsts pārvaldes struktūru un sakārtotu likumdošanas bāzi, tiek veiktas nebūtiskas esošās pārvaldes struktūras izmaiņas, kā rezultatā pie varas paliek visi tie, kuriem dzīves motīvs ir «vārna vārnai acīs neknābj».
 
  Savu personīgo viedokli par to, kas notiek Latvijas «politiskajā virtuvē» varu izteikt šādi – Latvijā daudzi politiķi nodarbojas ar «politisko prostitūciju» gūstot no tā personīgu labumu.
  Vieni vēlas «apmierināt» Rietumu klientus, otri vēlas »apmierināt» Austrumu «sovjetijas» klientus, trešie vaigu sviedros nopūlas apmierinot vietējo «darba devēju» vēlmes.
  Un kas aizstāv Latvijas tautas intereses? Varbūt kāds «Antiņš» politiķu vidū arī ir un kaut ko mēģina darīt (lāpīt pastāvošo sistēmu), bet tas lietas būtību nemaina un nemainīs un asinssūcēju dzīres turpināsies.
  Ar ielāpu uzlikšanu nevar sakārtot valsti, kurā augstu vilni sit korumpētība (tai skaitā tiesnešu vidū) un visatļautība (piemērs – pašvaldības deputāts nozog pašvaldības malku, nesodīti rīko malu medības), kurā ir bezzobaina Valsts kontrole (Kāpēc? Tāpēc, ka tā ir izdevīgi «kampējiem») un notiek publiska veļas mazgāšana KNABā par kuru protams maksā nodokļu maksātāji, bet kāpēc? Manuprāt, par to būtu jāmaksā tam, kurš pieņēma nepamatotus lēmumus.) Sarakstu varētu turpināt ilgi. Varbūt tikai par vēl vienu piemēru, jo tas jūtami sit pa nodokļu maksātāju maciņu. Par Latvijas aizsardzības sfēru. Nevienam nevajadzētu šaubīties par to, ka Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir uzticēts viens no svarīgākajiem uzdevumiem – Latvijas valstiskās suverinitātes garantēšana un šī uzdevuma izpildei tiek izlietoti diezgan lieli finanšu līdzekļi. Jautājums šeit var būt tikai viens – cik lietderīgi piešķirtie līdzekļi tiek izmantoti. Un šeit droši varu teikt, ka tie netika un netiek izmantoti lietderīgi.
  Piemēru ir daudz. Minēšu tikai dažus. Jau vairākus gadu desmitus morāli novecojuša Latvijas NBS Zemessardzes 34. artilērijas bataljona bruņojuma un ierindas personālsastāva uzturēšanas izdevumi. Par Latvijas NBS nesen iegādātās bruņu tehnikas efektivitāti kaujas laukā var tikai pasmīnēt un teikt, ka tā ir vējā izmesta nodokļu maksātāju nauda par ko iespējams priecājas arī potenciālais valsts suverinitātes apdraudētājs, kura rīcībā ir vieni no modernākajiem precīzās darbības ieročiem pasaulē. Un šeit jau var droši runāt par valsts amatpersonu (tai skaitā bijušo un esošo ministru, valsts sekrtetāru  nekompetenci un paļaušanos uz  NBS “kāzu” ģenerāļu “izcilām” intelekta spējām degradējot (nevis modernizējot) Latvijas Zemessardzi un padomdevēju «kompetentiem» ieteikumiem.
  Līdzīgas nebūšanas notiek arī citās sfērās. «Veiksmīga» novadu reforma, finanšu līdzekļu nesodīta izšķērdēšana gandrīs visās sfērās (piemērs, Latvijas tiesās jau vairākus gadus ir uzstādītas elektroniskās ierīces, kurās ir arī sadaļa ar likumdošanas aktiem. Ja domājat, ka tā ir pieejama nodokļu maksātājiem, kuri par tām ir samaksājuši (iespējams astronomiskas summas) tad varu apbēdināt. Tā nav pieejama un vairāk sliecos domāt, ka tā ir bijusi valsts amatpersonu afēra savtīgos nolūkos.)
  Visšokējošākais valsts amatpersonu patvaļas piemērs ir Obligātā iepirkuma komponente (OIK). Valsts iekasē OIK no visiem elektroenerģijas lietotājiem kā speciālu, obligātu maksājumu, ko pievieno elektrības cenai. Atbilstoši likumdošanai valsts ir tiesīga iekasēt no iedzīvotājiem tikai nodokļus un nodevas. Jautājums – vai OIK ir nodoklis/nodeva? Nē! Tā ir amatpersonu patvaļa. Likumā «Par nodokļiem un nodevām», 8. pants (Valsts nodokļu veidi un tiem atbilstošie likumi) OIK nav minēta, tātad OIK no elektroenerģijas lietotājiem tiek iekasēta nelikumīgi. Minētā likuma 2. pants. Likuma darbības sfēra (4) - Ja Ministru kabineta noteikumos vai vietējo pašvaldību saistošajos noteikumos ir iekļautas normas, kas paredz obligātus maksājumus, kuri atbilst šā likuma 1.pantā minētajiem terminiem «nodoklis», «nodeva» vai «pašvaldības nodeva», bet kuri nav paredzēti šajā likumā, tad šādu normu piemērošana nav pieļaujama tikmēr, kamēr nav stājušies spēkā atbilstoši grozījumi šajā likumā. Tas nozīmē, ka valsts amatpersonas, kuras ir lēmušas par OIK ieviešanu ir pārsniegušas savas dienesta pilnvaras un ir saucamas pie kriminālatbildības (Krimināllikuma XXIV nodaļa Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā.) Vai tā notiks? Tas ir atkarīgs tikai no Jums.
 
  Jautāsiet! Kāpēc tas tā notiek? Atbilde - tāpēc, ka tauta nekurnēdama turpina «brīvprātīgi» pildīt savu verga/dzimtcilvēka lomu sabiedrībā. Joprojām Latvijas iedzīvotāji pacietīgi gaida, ka no malas atnāks kāds, kurš būs drosmīgs un izravēs visas Latvijas «nezāles». Diemžēl no malas neviens nenāks un neko nedarīs, tāpēc pašai tautai, ja tā grib izdzīvot, būs vien jāuzņemas «dārznieka» pienākumi.
 
  Savādāk viss ritēs ierastā gaitā. Atkal būs «Zoodārzā» vēlēti prezidenti, kuri bez izvērtēšanas parakstīs tautu postā dzenošos likumus, būs izvirtušās pasaules civilizācijas anomālijas (dzērumā pie stūres pieķertie, Saeimas un pašvaldību deputāti, deputāti – malu mednieki/malkas zagļi u.t.t.). Būs vēl neskaitāmi «Veiksmes stāsti» līdzīgi jau piedzīvotajam Dr. V. Dombrovska «Veiksmes stāstam» - nespēja vai nevarēšana (varbūt negribēšana) novērst ekonomiska rakstura genocīda sekas pret Latvijas tautu - tautas grimšana nabadzībā un cilvēku izbraukšana no valsts iztikas meklējumos no vienas puses un „Savējo” mantiskās labklājības strauja izaugsme no otras puses. 
  Būs vēl banku komercdaļu īpašie «3.a portfeļi» (paraugs jau ir – V. Dombrovska ģimenes neveiksmīgā biznesa kredīts.) Būs Parex stila afēras, būs korupcija Latvijas tiesu sistēmā, būs vēl  un vēl, ja tauta to ļaus.
 
  Lai atgūtu savu valsti un  saliedētu tautu cīņai pret Latvijas Kangaru dominanci Latvijas politikas augšējos ešelonos, viņu ielikteņu visatļautību  valsts pārvaldē un ekonomikā ir maz pateikt «PIETEK ZAGT», «PIETIEK KAMPT», «PIETIEK MELOT» un citu neskaitamu PIETIEK. Par to Kangari tikai smejas un dara savu netīro darbu tālāk.
 
  Latvijas Republikas Satversmes I nodaļas Vispārējos noteikumos ir pateikt galvenais – Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai, tātad Jums nevis negodīgām, korumpētām, bieži vien ar dažadām novirzēm slimām, valsts amatpersonām un politiķiem.
 
 Tāpēc, aicinu visus Latvijas pilsoņus beidzot pārvarēt savas bailes un atbrīvot Latviju no negodīgu politiķu un kangaru ietekmes,  valsts pārvaldi no kampējiem, mahinātoriem. Manuprāt, tas ir katra Latvijas pilsoņa pienākums nodrošināt labu izglītību saviem bērniem, pārtikušu dzīvi, kvalitatīvu veselības aprūpi saviem bērniem, vecākiem, vecvecākiem un pārējiem Latvijas iedzīvotājiem.
 
  Jautāsiet, ko tad darīt? Pietiek ar «Pietiek»! Ir jāsāk rīkoties.
 
  Uzskatu, ka Latvijas tautai novados, pilsētās un valsts līmenī ir jāizveido sabiedrisko organizāciju sadarbības padomes ar mērķi regulāri izvērtēt deputātu un valsts amatpersonu darba efektivitāti, valsts un pašvaldību īpašumu apsaimniekošanas efektivitāti, piešķirto finanšu līdzekļu lietderīgu izmantošanu u.t.t..
 
  Uzskatu, ka Latvijas tautai ir jāsasauc Latvijas pilsoņu kongress, kurā ir jānosaka stratēģiskās vadlīnijas Latvijas valsts pārvaldei, skaidri jādefinē Saeimas, pašvaldību deputātu un valsts amatpersonu atbildība (tai skaitā materiālā) par  pieņemtajiem lēmumiem. Kāpēc? Tāpēc, ka Latvijas tautai beidzot ir jāreorganizē pilna laika pansija/bērnudārzs «Saeima» ar 100 ne par ko neatbildošiem «audzēkņiem» par stratēģiski domājošu, godīgu, par saviem lēmumiem atbildību uzņemties spējīgu tautas priekšstāvju institūciju.
Novēlu uzdrīkstēšanos un panākumus. Atklāts diskusijām un kopīgam darbam Latvijas tautas labā.

Ar cieņu,
Alfrēds

Komentāri

Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Ginta, Gunda, Gunta
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».