Latvietis

Autorizācija
Lietotājs:
Parole:
 
 

Kas valda valodu, valda prātu

Būt latvietim


6. janvārī tiesās Leonardu Inkinu
04.01.2015

Leonards Inkins, biedrības «Latvietis» priekšsēža vietnieks, 6. janvārī plkst. 10.00 tiks tiesāts, viņam izvirzīta apsūdzība pēc 78. panta 2. daļas. 78.pants ir iekļauts Krimināllikuma vissmagāko noziegumu nodaļā.

Tiek apgalvots, ka L. Inkins esot izdarījis darbības, kas apzināti vērstas uz nacionālā, etniskā, rasu naida un nesaticības izraisīšanu, ja tās izdarītas, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu (datoru).

Leonards Inkins ievietoja tīmeklī fragmentu no veca teksta, kuŗā aprakstītas manipulācijas un negodīgi paņēmieni, ko var izmantot tie, kam ir vara un ietekme, lai tiktu galā ar tādiem, kas nerīkojas varai pa prātam. Fragments tika ievietots kopā ar ietekmīgas personas vēstuli kādai amatpersonai. Šajā vēstulē L. Inkins tika nepamatoti apvainots par „naci” propagandas izplatītāju, vēstule bija tiešs cēlonis tam, ka L. Inkinam bez kāda loģiska pamatojuma tika liegts veidot raidījumu „Tēvijas laikmets”, tāpēc šis teksta fragments, ko tīmeklī ievietoja Inkins, precīzi raksturo vēstules autores rīcību, jo viņa vēlamo rezultātu panāca ar varu, ietekmi un apvainojumiem, atbilstoši tekstā sacītajam. Teksta fragments tika ievietots kā komentārs vēstulei bez jebkāda cita nolūka.

L. Inkina ievietotais raksts saucās «Izraēlas vēstniece par «Tēvijas laikmetu»».

Teksta fragments, ko tīmekļa vietnē draugiem.lv ievietoja L. Inkins, bija fragments no grāmatas «Padomju savienības žīdu katķisms», kas ir atrodama tīmeklī, un nekur nav lasāms, ka šī Izraēlā izdotā grāmata ir aizliegta.

Vēstules autore, Izraēlas vēstniece vērsās DP, kas ņēma vērā šis ievērojamās personas iesniegumu un izvirzīja apsūdzību, piedēvējot L. Inkinam nodomu, kāda viņam nekad nav bijis - apvainot visu žīdu tautu dažādās nelietībās un izraisīt naidu pret to, par ko liecinot šis teksts un tā ievietošana tīmeklī.

Leonards Inkins savu vainu neatzīst, jo nedz viņa nodoms, nedz rīcība neatbilst viņam inkriminētām darbībām. Viņam nekad nav bijis nolūka izdarīt darbības, kas vērstas uz nacionālā, etniskā, rasu naida un nesaticības izraisīšanu, viņš nekad uz to nav aicinājis.

Tiesa notiks 2015. gada 6. janvārī plkst. 10.00 Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā Abrenes ielā 3.

Biedrības «Latvietis» biedri uzskata apsūdzību par absurdu.


Komentāri
Helena Lase  20.01.2015 23:47:38
Rakstot un tulkojot tekstus, bieži tiek ierakstīti citu grāmatu un autoru citāti, un tas nekad nav bijis aizliegts, ja ir norādīts autors.
Tas ir dīvaini, ka likums ir "uzradies" pavisam nesen. Vai Latvijas Republikas jurists varētu paskaidrot pilsoņiem, kādas ir citu valstu vēstnieku tiesības un pienākumi Latvijā? Kā viņiem te ir jāuzvedas? Es esmu redzējusi televīzijā, ka valstu pilsoņu domstarpību vai nesaskaņu gadījumā izraida vēstniekus. Kā ir Lavijā?


Komentārus pievienot var tikai reģistrētie lietotāji. Lūdzam autorizēties (lapas kreisajā malā) vai reģistrēties.


Vārda dienas
Ginta, Gunda, Gunta
 
  Versija 2.4.9. © 2005-2017 Biedrība «Latvietis». Visas šī darba tiesības aizsargātas.
Materiālu publicēšana bez saskaņošanas ar mājaslapas īpašnieku aizliegta. Jautājumu un ieteikumu gadījumā lūdzam sazināties ar biedrību «Latvietis».